HO, HO, HO! Big Peat Christmas Edition 2020 is in aantocht !!

16 september 2020
De mussen vallen nog van het dak in Nederland, maar raad eens wie er terug is? Big Peat natuurlijk! Big Peat, onze rokerige krachtpatser, kondigt alvast de Kerst aan en is terug met alweer de 10 e kersteditie. Een stoere ‘must have’, gebotteld op een vatsterkte van 53,1% vol. Non-chill gefilterd en geen kleurstoffen.

Deze nu al legendarische Big Peat houdt je lekker warm gedurende de feestdagen. Big Peat is als een geschenk door je schoorsteenpijp gevallen. Het rokerige van de schoorsteen komt dan ook wederom terug in deze editie. Bestel nu, wil OP = OP!

BIG PEAT Christmas Edition 2020 Islay Blended Malt in geschenkverpakking 0,70 ltr.

Big Peat is voorzien van een prachtige kerstmuts die weerspiegeld in de kerstbal van de kerstboom.
Traditiegetrouw wordt “hij” wederom gebotteld op een winter verwarmende vatsterkte van 53,1%.
Limited Edition / Collectable.
Niet koud gefiltreerd.
Natuurlijke kleur.
OP = OP!

De verwachting is dat de beperkte uitgave per eind september (+/- week 40) kan worden uitgeleverd.

> Persbericht Douglas Laing <
Hieronder het officiële persbericht van Douglas Laing:

BIG PEAT KONDIGT “ZIJN” 10e KERSTMIS AAN

LIMITED EDITION AT CASK STRENGTH

Whisky Distiller, Douglas Laing & Co, lanceert vandaag de Big Peat Christmas 2020-botteling, een pittige Cask Strength Limited Edition-release die deel uitmaakt van de bekroonde Islay Malt Scotch Whisky-reeks.

Het familiebedrijf uit Glasgow bracht in 2010 de eerste kerstbotteling van Big Peat uit. Sindsdien heeft de iconische visser van Ileach een exponentiële groei doorgemaakt over de hele wereld, met een aantal marktexclusieve bottelingen, gerijpte limited releases, innovatieve fustafwerkingen en een cult volgende op sociale media die bijdragen aan zijn succes.

Deze 10 ste jaarlijkse feestelijke bottelen, beeldt Big Peat sportief een hoed van de Kerstman tot uiting in een kerstbal ligt diep in de kerstboom. Zoals de traditie is voor de kersteditie, wordt “hij” gebotteld op een winterverwarmende vatsterkte van 53,1% en wordt hij graag aangeboden zonder kleuring of chill-filtratie.

Fred Laing, voorzitter van het familiebedrijf, zegt:

“Opgericht, inderdaad“ geboren ”, in 2009, mijn zoon Big Peat is een uniek huwelijk van 100% Single Malts van onze favoriete Islay-distilleerderijen. Dienovereenkomstig heeft “hij” veel trouwe fans van het fenol over de hele wereld. In de vatsterkte Christmas Limited Edition krijgen we zeker zijn meer robuuste en intense kant te zien. Als je dit jaar onze regelmatig geselecteerde Single Cask Single Malts gebruikt, maar altijd in verschillende percentages, verwacht je een versterking van turfrook, gedroogd zeewier en koolpoeder met een onderliggende zoetheid voor zijn pittige geest. Big Peat’s kerstbotteling is synoniem geworden met de feestdagen en ik kijk er altijd naar uit om tijdens de feestdagen met hem van een dram te genieten. ”