De geboorte van Massenez gaat terug naar 1870 in de Elzas waar Jean-Baptiste Massenez begon met een eenvoudige thuis stokerij, Jean Baptiste had geen idee dat hij geschiedenis aan het maken was. Zijn zoon Eugene nam het roer over en profiteerde van het huiselijk distilleren van zijn vader. Al snel werd de familie bekend als meester distilleerders en groeide uit tot een van de grootste Eau de Vie distilleerderijen ter wereld.
» Eau de Vie komt oorspronkelijk uit de Elzas. Hier is het klimaat uitstekend voor de teelt van verschillende fruitsoorten denk aan peer, pruimen en kersen. Eau de Vie Betekend letterlijk vertaald; “levenswater”, maar waarom hebben ze voor deze titel gekozen? Het fruit macereert (weekt en gist) in de neutrale alcohol, op deze manier blijft het fruit aroma voor eeuwig in de fles. Heel vroeger maakte de monniken en priesters het distillaat alleen, omdat men vond dat ze de “ziel” uit het fruit trokken en daar waren alleen monniken en priesters tot bevoegd.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.