St-Louis Kriek Lambic is een kriekenbier op basis van lambiek. Dit bier bevat 25 procent sap van zes maanden lang op gueuze gelagerde Oblacinska krieken. St-Louis Kriek Lambic is een frisse dorstlesser. In de neus overheersen de aroma’s van krieken. De smaak is overwegend zoet met een vleugje zurigheid van de krieken.
DE BROUWERIJ
Op 1 januari 2009 gaf Luc Van Honsebrouck, toen negenenzeventig, de roerstok over aan zoon xavier (°1967). Xavier was toen al ruim twintig jaar lang actief in de brouwerij, vooral in verkoop en export. Geleidelijk nam hij de leiding over van zijn vader. De tijden zijn veranderd. Zolang meneer luc de brouwerij leidde, ontving de brouwmeester of iemand van marketing de journalisten. Pas na het bezoek maakte luc zijn opwachting in het proeflokaal voor een rondje. Xavier ontvangt de gasten zelf, zet zelf een kopje koffie en schenkt zelf het bier uit. Eens brouwer, altijd brouwer.
“Weet je wat de cijfers 7 – 4 – 2 betekenen?”, steekt hij van wal. “Ik ben de zevende Van Honsebrouck die brouwt, de vierde die hier in Ingelmunster de roerstok hanteert en de tweede die alleen speciaalbieren maakt.”