Omschrijving
Tekirdag Rakisi wordt gemaakt door het distilleren van de suma in de traditionele raki distilleerkolf. De suma wordt verkregen uit geselecteerde verse druiven en de beste anijszaden. Tekirdag Rakisi heeft een zachte smaak en een evenwichtig anijs aroma.
Extra info Mey
Neem de tijd om te delen, te proeven en te genieten: Unrush Your World!
De eerste bekende literaire vermelding van het woord raki wordt verondersteld te zijn geschreven tussen 1510 en 1514. Op basis van dit bewijs, hebben wetenschappers vastgesteld dat raki een geschiedenis heeft van ten minste 500 jaar.
Alcoholverbod:
Tijdens de meest gewelddadige periode van de Onhafhankelijkheidsoorlog van Turkijke (1920) “heerste” er een verbod op alcoholische dranken in Turkijke en werd de productie en consumptie van sterke drank verboden per wet. In 1926 werd het verbod afgeschaft en de alcoholmarkt gereorganiseerd. Onder de nieuwe regeling, moesten alle particuliere raki producenten hun suma (het product van de eerste destillatie), van de staat kopen. Dit was een grote campagne om de illegale productie van raki een halt toe te roepen. In 2004 kwam er een eind aan dit 60 jaar durende monopolie op de productie van alcohol en werd de markt heropend voor de particuliere fabrikanten. Tekel’s alcoholische dranken divisie wordt gekocht door de Mey company, opgericht door particuliere ondernemers.
Het rijke culturele erfgoed van raki is een onmisbaar onderdeel van de restaurants en entertainment cultuur in het moderne Turkije.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.