Benaming : GEDEALCOHOLISEERDE RODE WIJN
Druivensoorten : Sauvignon Blanc
Vinificatie : De alcoholverwijdering gebeurt op een zeer zorgvuldige manier in een vacuüm (een ruimte zonder lucht erin) en is zeker zachter dan elke andere extractiemethode.
De methode maakt een zeer zachte extractie mogelijk door temperatuur aanzienlijk onder de 30° Celsius zodat de thermische schade kan niet optreden. De wijn wordt opgewarmd tot 29° Celsius, wanneer de alcohol zijn kookpunt bereikt en begint te verdampen. Deze procedure gebeurt in een enkele minuten en daarom is het zeer effectief. Het systeem gebruikt is computergestuurd en zorgt voor een optimale en correct extract van alcohol.
Een alcoholvrije wijn mag maximaal 0.5% alcohol bevatten. Dit is tevens ook de wettelijke aanduiding voor een wijn waarbij de alcohol is onttrokken. Deze Alcoholvrije wijn is ooit wijn geweest met alcohol waarbij de alcohol is onttrokken. Deze techniek word ook wel de inverse Osmose of Vacuum techniek genoemd. Hierdoor kan er nog een minimaal spoor van alcohol in de fles achterblijven. Het is hierdoor verplicht een maximale aanduiding van 0,5% weer te geven. Veel levensmiddelen waarvan je het niet vermoedt, bevatten alcohol. zo kan appelsap 0,5% alcohol bevatten en kan ook in overrijpe bananen alcohol voorkomen.