Editie 2025
The Local Barley is een jaarlijkse uitgave gemaakt van gerst die in of rond Campbeltown wordt verbouwd. Elk jaar krijgt een lokale boer de opdracht om namens ons gerst te verbouwen om deze ‘van graan tot glas’ gelimiteerde editie te kunnen blijven produceren.
Verschillende boerderijen, gerstsoorten, vatrijpingen en de tijd die de whisky van batch tot batch in vaten doorbrengt, zorgen ervoor dat onze klanten iedere keer weer kunnen genieten van een unieke smaakervaring.
Dit is de nieuwste Local Barley-release van november 2025
Springbank Lokale Gerst 10 jaar oud 55,2%
60% Bourbon, 40% Sherry
Boerderij: Clochkiel Farm
Gerstvariëteit: Bere
- Neus:Noten van vijgenbroodjes, dadelsiroop, pruimen en steranijs vormen de basis voor de lokale gerst van dit jaar.
- Gehemelte: Een hartig element wordt sterker in de mond, met tonen van kliswortel, shiitake, tamari-sojasaus en zoethout
- Finish: In de afdronk komen tonen van kampvuuras en stroopmelasse naar voren.



