Serveren en proeven
Proefnotities: Zachtgele kleur en in het glas parelen de koolzuurbelletjes omhoog. In de geur rijp fruit, bloesems en in de smaak ondersteund door een zachte mousse, milde zuren en rijpe fruittonen. De afdronk is zacht mild en elegant.
Korte omschrijving: Een klassiek Venetiaans aperitief met tonen van rijp fruit en bloesems. Ook lekker bij een salade of pasta met vis.
Serveer suggesties: Een klassiek Venetiaans aperitief, ideaal bij voorgerechten met vlees, vissalades, pasta’s met vis en rijstgerechten.
Serveer temperatuur: 6-8° C.
Wijngaard
Druif: trebbiano, garganega, glera
Bodem samenstelling: Kleibodem
Achtergrond
Wijnhuis: De streek Veneto is één van de belangrijkste wijnprovincies van Italië. Tegelijkertijd ook een wijnprovincie met een zeer lange wijnhistorie. Al voor de opkomst van het Romeinse rijk stonden er in Veneto druiven aangeplant voor de wijnbouw. Ook was er toen al een verdeling tussen de wijngaarden van de vlakte, die eenvoudige wijnen opleverenden voor alledag, en die in de heuvels, waar ook toen al mooie wijnen vandaan kwamen. Dit fraaie gebied wordt veelvuldig bezocht door toeristen en ligt in het noord-oosten van Italië.
Vinificatie / rijping
Wijnmaker: F. Ventuurin
Malolactische vergisting: 10%
Rijping / termijn: tweede fermentatie in afgsloten rvs vaten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.