Ron Miel, 20% alc. is een honing rum, met een licht, kruidig en wat zoet karakter. De smaak is zacht, zoet met hints van vanille en zoete specerijen.
Ron Miel of gewoon “honing rum” is een drank afkomstig van de Canarische Eilanden. Honing rum Canarische Eilanden is gemaakt van rum en minimaal 2% honing. Het oogsten van het suikerriet wordt gedaan door middel van snijden. In andere rum landen wordt het land gebrand. Dit is op de Canarische Eilanden verboden in verband met bosbranden. Hierdoor mist het sap de “gebrande” smaak.
Hierna laat men het sap 72 uur gisten en van deze suikerrietwijn wordt rum gestookt. Daarna gaat het naar de bodega, waar het sap in vaten van 400 liter gaat. De Ron Miel honing rum heeft dan een alcohol percentage tussen de 60% en 80%. De vaten liggen 1, 7, 12 of 20 jaar te “rijpen”.
Het ontstaan van Honing rum
Vele miljoenen jaren geleden zijn de Canarische Eilanden ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Gelukkig is er al lange tijd geen uitbarsting meer geweest. Sinds 1487 is de hoofdstad Las Palmas gesticht, nadat de Spanjaarden in een 5 jaar durend gevecht de Guanches (oorspronkelijke bewoners) hadden verslagen. Las Palmas groeide uit tot een belangrijke haven. Christoffel Columbus maakte in 1492 tijdens een reis naar Amerika een tussenstop op de Canarische Eilanden. De eilanden vormden de laatste Europese haven als bevoorradingspunt. De voordelen van deze eilanden waren onder andere de kwaliteit van het drinkwater, de natuurlijke rijkdommen en de gastvrijheid van de bewoners.
Columbus nam allemaal verschillende producten mee naar het eiland vanuit Amerika, waaronder suikerriet. De Indianen leerde de Spanjaarden hoe zij Canarische rum konden maken uit suikerriet. De eiland bewoners voegden aan deze Canarische rum honing toe, vandaar de honing rum.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.