Disaronno is een zoete likeur met amandelsmaak uit Italië en wordt gemaakt met behulp van de pitten van amandelen of abrikozen of beide. De drank bevat ongeveer 28% alcohol. Het is geen destillaat maar een infusie, zoals limoncello
Met zijn fluwelige smaak en onmiskenbare aroma kreeg DISARONNO de reputatie van ‘s werelds meest gedronken likeur, zoals met trots op het etiket wordt vermeld.
DE HERONTDEKKING VAN HET OUDE RECEPT
In de 17e eeuw distilleerden vele families hun eigen likeuren en digestieven.
Zo ook de familie van Giovanni Reina, die het oude recept van de herbergierster herontdekte.
De vele generaties van de familie Reina bewaakten de geheime formule met hart en ziel.
In de eerste jaren van de 20e eeuw besloot Domenico Reina in het hart van Saronno, in de buurt van het eindpunt van de stoomtram uit Milaan, een winkel en werkplaats te openen, die hij de naam “Domenico Reina Coloniali” gaf. Hier werd de Disaronno Originale geproduceerd en aan de man gebracht.
HET BEGIN VAN DE LEGENDE 1525
De warme, verfijnde smaak van DISARONNO gaat terug tot een van de meest romantische en creatieve periodes in de Italiaanse geschiedenis: de renaissance. In 1525 kreeg de kunstenaar Bernardino Luini, een briljante leerling van Leonardo da Vinci, de opdracht om een fresco voor de Madonna dei Miracoli in Saronno te schilderen (waar de fresco vandaag de dag nog steeds te zien is).
KEUZE VAN DE MUZE
Om de Madonna te portretteren, koos hij een prachtige herbergierster als zijn muze.
EEN EENVOUDIG GEBAAR VAN HOFFELIJKHEID
Als dank hiervoor bereidde zij een speciaal cadeau voor de schilder, namelijk een fles met een amberkleurige, geurige en delicate likeur. Zo is de legende van DISARONNO geboren: als een eenvoudig gebaar van hoffelijkheid en met een handgemaakte combinatie van geheime ingrediënten.