De originele Berentzen Apfelkorn, gestookt volgens oude traditie, is friszoet van smaak. Met 18% alcohol is het een eigenzinnig drankje, populair onder studenten en andere feestgagers Lekker om ppuur te drinken als ijskoude borrel of ‘on the rocks’, maar ook heerlijk om te mixen met Spa Rood, 7-Up, appelsap of cassis.
Historie
Het Duitse familiebedrijf Berentzen behoort tot de grootste drankenfabrikanten van Duitsland en staat vooral bekend om de productie van sterke dranken, maar ze produceren ook alcoholvrije dranken. De appellikeur wordt geproduceerd sinds 1975 en is gemaakt van 100% tarwe. Berentzen stelt van oudsher de hoogste eisen aan de kwaliteit van de grondstoffen. Voor de Apfelkorn worden bijvoorbeeld alleen de allerbeste Duitse appelrassen gebruikt, die pas wanneer ze goed rijp zijn worden geoogst. Dat de appelsmaak in de fles zo goed bewaard blijft, is te danken aan de perfecte combinatie met tarwegestookt alcohol die het drankje zacht en mild maakt. De rest is het geheim van de familie Berentzen, die sinds 1758 altijd hetzelfde hoge kwaliteitsniveau heeft weten vast te houden.