Serveren en proeven |
|
Proefnotities: | Bleekgele kleur met in de geur rijp geel fruit en een tikje citrus. In de smaak eerst een fijne maar stevige mousse daarnaast komt het rijpe zachte fruit tot leven met zachte zuren en een piepklein randje zoet fruit. |
Korte omschrijving: | |
Serveer suggesties: | Als aperitief, bij frisse salades, lichte vis- en vleesgerechten of als toostwijn. |
Serveer temperatuur: | 6-8° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 2 JAAR |
Wijngaard |
|
Druif: | Glera |
Oppervlakte wijngaard: | |
Bodem samenstelling: | |
Opbrengst per ha.: | |
Organic met certificaat: | |
Achtergrond |
|
Wijnhuis: | Sinds de 70er jaren van de vorige eeuw is het prestigieuze estate in het bezit van de Tombacco familie. Na een omvangrijke renovatie is het een voorbeeld van kwaliteit voor de regio en het visitekaartje van de familie. De wijngaarden en het estate liggen op ‘Grave di Papadopoli’, een eiland in de rivier de Piave. Door de alluviale aanvoer van materiaal door deze rivier, is de bodem rijk aan voedingsstoffen. Daarnaast is het klimaat mild en is er ruim voldoende water aanwezig. Dit zijn de basisvoorwaarden om kwaliteitswijnen te maken. |
Streek: | De streek Veneto is één van de belangrijkste wijnprovincies van Italië. Tegelijkertijd ook een wijnprovincie met een zeer lange wijnhistorie. Al voor de opkomst van het Romeinse rijk stonden er in Veneto druiven aangeplant voor de wijnbouw. Ook was er toen al een verdeling tussen de wijngaarden van de vlakte, die eenvoudige wijnen opleverden voor alledag, en die in de heuvels, waar ook toen al mooie wijnen vandaan kwamen. Dit fraaie gebied wordt veelvuldig bezocht door toeristen en ligt in het noord-oosten van Italië. |
Vinificatie / rijping |
|
Wijnmaker: | F. Ventuurin |
Schilweking / termijn: | |
Vinificatie / termijn: | Methode charmat, 2e vergisiting in gesloten vat |
Malolactische vergisting: | |
Rijping / termijn: | Tweede fermentatie in afgesloten rvs vaten |
Tenuta San Giorgio Prosecco Spumante brut
€11,25 €9,95 incl.btw
In de smaak eerst een fijne maar stevige mousse daarnaast komt het rijpe zachte fruit tot leven met zachte zuren en een piepklein randje zoet fruit.
Gewicht | 1,50 g |
---|
Gerelateerde producten
Wordt geproduceerd volgens de methode traditionele, met de gisting in de fles. De druiven worden met de hand geoogst op perfecte rijpheid.
Wordt geproduceerd volgens de methode traditionele, met de gisting in de fles. De druiven worden met de hand geoogst op perfecte rijpheid.
Gemaakt met de aromatische Moscato Biancodruif, gekweekt in het unieke klimaat van Asti, in Piëmont.
Een uitstekende Crémant om als aperitief te serveren, bij cocktailparty’s en recepties.
Delicate smaak, zoet met een hint van rozen. Fijne en zeer aanhoudende mousse.
Gemaakt volgens de “Methode Traditionelle”. Dit houdt in dat de wijn op dezelfde wijze gemaakt wordt als Champagne en een tweede gisting op fles heeft gehad.
- Wil je een andere kleur?……..alles is mogelijk en geef het aan bij de bestelling bij het vakje opmerkingen.
Verfrissend lekkere smaak. Bevat weinig alcohol en is caloriearm.
De combinatie van bosfruit en sprankelende wijnen gaat al heel lang terug. Deze Frutti di Bosco is daar op geïnspireerd.