Onze unieke stout brengt u dankzij een spannend vleugje zilt van zeekraal en lamsoor een stuk dichter bij de kust. Onder een beigekleurige schuimkraag schuilt een krachtig bier, vol van smaak en rijk van geur. Zijn toegankelijke robuustheid wordt opgebouwd uit het zoetige van karamel, het bittere van geroosterde mout en het ziltige van zeegroenten. Een gastronomisch vriendelijke stout die fantastisch combineert met bijvoorbeeld pure chocolade. Oesterstout legt een pareltje achter op uw tong en smaakt lang na.
ONZE BROUWERIJ
Sinds 1994 brouwen wij met gevoel en verstand bier voor wie van bier houdt. Ons verhaal begon ooit met kleine hobbyketels in Krabbegat (Bergen op Zoom) waar onze eerste speciaalbieren het levenslicht zagen. Via Zeeland trokken wij door naar het Vlaamse land waar nog veel meer heerlijkheden zouden volgen. De Schelde zijn wij nooit uit het oog verloren. De Bergse krab en de Wildemannen uit het wapen zijn altijd onze trouwe vaandeldragers gebleven. Al ruim een kwart eeuw brouwen wij klassiek Belgisch bier met een mespuntje modern voor de ware liefhebber van bier in balans.
Iedere slok speciaal Scheldebier komt uit onze eigen brouwerij. Een ambitieuze brouwerij waar met bezieling gewerkt wordt om voor elk wat nats te brouwen. Bieren met het gevoel van toen en de smaak van nu. Wij blijven trouw aan tradities, maar zijn altijd op zoek naar een prikkelende balans tussen nostalgisch en vernieuwend, bescheiden en brutaal. Door bewust noch te filteren, noch te pasteuriseren, en met nagisting op de fles streven wij naar het puurste resultaat. Naast de natuurlijke grondstoffen proeft u geduld en gedrevenheid terug in alle karaktervolle smaken.
Bevlogen brouwen is onze specialiteit, bierbeleving uw plezier.