Keizerbitter is een licht zoete bitter met een mooie oranje kleur die zeer geliefd is door zijn aangename zachte citrussmaak. Keizerbitter wordt gemaakt van meer dan 30 verschillende ingrediënten, zo zitten er meer dan 30 speciaal geselecteerde kruiden in het drankje en wordt er gebruik gemaakt van onder andere perzik, zoethout, abrikoos, anijsolie en de schil van citroenen. Keizerbitter is een verrukkelijke zoete kruidenbitter met een licht bittere afdronk.
Over de geschiedenis van Keizerbitter is weinig bekend. Van 1906-1971 had de familie Post aan de Nieuwerkerkse ‘s-Gravenweg de distilleerderij en tot 1979 nog slijterij De Keizer met als bekendste product de Keizerbitter. Oprichter was Cornelis Theodorus Post. Ooit kregen relaties van de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel een fles uitheemse Keizerbitter met een kaartje ‘Het geheim van de keizer’ over wat men zelf de ‘mogelijke’ oorsprong noemde. ‘Eén van Napoleons soldaten brouwde een drankje, dat later befaamd zou worden onder de naam Keizerbitter’, aldus het verhaal.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.