Toen Cor de Wit (geboren in 1929) in de jaren zeventig een oude Texelse distilleerderij overnam vond hij daar, in een oude lessenaar, een receptenboekje met daarin ondermeer het recept van een kruidenbittertje. Dat bewuste drankje heeft hij vervolgens gemaakt en vond het erg goed smaken. Het Juttertje was geboren. Met wat hulp en een mooi etiket is het uiteindelijk gelukt om het Juttertje op de markt te brengen.
Sinds 1930
Op Texel is jutten een eeuwenoude traditie. Bij nacht en ontij zijn stoere mannen op het strand (en soms zelfs in zee) aan het jutten. Doornat en koud wordt bij thuiskomst het Juttertje gedronken. Maar natuurlijk kunt u ook van deze kruidenbitter genieten, na een heerlijke fietstocht of wandeling, of gewoon om dat u daar zin in hebt.
Ambachtelijk bereid
Het Juttertje (bekroond met het keurmerk ‘Echt Texels Product’) is bekend in binnen- en buitenland en heeft een zachte, vriendelijke smaak. Het heeft een alcoholpercentage van 30 procent en komt voort uit maar liefst 14 verschillende kruiden. Een Texelse specialiteit, bereid volgens oud Texels familie recept, die in heel Nederland verkrijgbaar is bij de betere slijters.