Serveren en proeven
Proefnotities: Stuivend, met de typische geur van de Sauvignon, zoals buxus en kruisbessen. In de smaak aangevuld met iets van citrus maar ook rijp geel fruit en een frisse balans.
Korte omschrijving: Stuivend, met de typische geur van de Sauvignon, zoals buxus en kruisbessen. Lekker als aperitief of bij gebakken gamba’s met een emulsie van mierikswortel.
Serveer suggesties: als aperitief maar ook bij gebakken of gegrilde vis, groene salades met geitenkaas.
Serveer temperatuur: 8-10° C.
Houdbaarheid na oogstjaar: 2 JAAR
Wijngaard
Druif: sauvignon blanc
Oppervlakte wijngaard: 10 ha.
Bodem samenstelling: kalkhoudende kleigrond.
Opbrengst per ha.: 70 hl.
Achtergrond
Wijnhuis: Domaine de Guillaman uit de Gascogne is een klein familiebedrijf uit Gondrin wat ligt tussen Bordeaux en Toulouse. Wijnmaker en eigenaar Dominique Ferret heeft een ruime ervaring en hij is de 6e generatie op rij van zijn familie die deze traditie voortzet. Zijn wijnen worden hoog gewaardeerd om zijn eigen stijl en karakter. Bijzonder is het feit dat Dominique al wees is vanaf zijn 5e levensjaar en opgevoed is door zijn grootouders. Grootvader komt te overlijden als Dominique 17 jaar oud is en vanaf dat moment staat hij er helemaal alleen voor.
Streek: Sud Ouest ligt in het zuid-westen van Frankrijk waar met name witte wijnen (91%) worden geproduceerd. In dit gebied worden van oudsher ook de wijnen gemaakt waarvan de bekende Armagnac gestookt wordt. De bodem is alluviaal met klei en zand en het klimaat staat onder invloed van de Atlantische Oceaan. De streek heeft daardoor een zeeklimaat met een nat voorjaar en is de rest van het jaar relatief koel en zonnig.
Vinificatie / rijping
Wijnmaker: Dominique Ferret
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.