Douglas Laing heeft vakkundig twee single malts van twee verschillende distilleerderijen afkomstig uit twee whiskyregio’s zorgvuldig gecombineerd om tot één uitzonderlijke ervaring te komen, namelijk: Double Barrel.
Double Barrel is ontworpen om de interesse te wekken van whiskyliefhebbers die op zoek zijn naar iets anders en dat beschikbaar is tegen een betaalbare prijs. Het wordt een ‘blended’ whisky genoemd, maar in feite is het veel meer dan dat. Elke slok van deze dram brengt spannende tegenpolen, zoals: zoetheid en rook, honing en hitte, citrus en kruiden.
Een perfecte fusie van twee single malt whisky’s afkomstig van de Islay en uit de Highland regio. Gebotteld op 46% vol en is tevens niet koud gefiltreerd of bijgekleurd, zoals we dat van Douglas Laing gewend zijn.
Proefnotitie:
Neus: Zoete rook die zich ontwikkeld tot toast en honing.
Smaak: Tonen van rook welke in balans is met een zoet moutkarakter.
Afdronk: Lang met noten en marsepeinzoetheid.