Na het daverende succes van de eerste Timorous Beastie ‘Cheese Cellar Collection’ editie afgelopen jaar, komt Douglas Laing nu met het vervolg. Waar de roemruchte muis in de voorgaande editie een finish op portvaten heeft gehad, blijft hij trouw aan de Portugese invloeden met ditmaal een finish op Madeira wijnvaten.
Cheese Cellar Collection
In deze Timorous Beastie collectie gaat Douglas Laing’s machtige muisje de hele wereld rond op zoek naar de meest bijzondere vaten. Dit om een ultiem smaakprofiel mee te geven aan de Highland blended malt, zodat de whisky een perfecte combinatie vormt met verschillende kazen. Uiteraard bestaat deze collectie uitsluitend uit whisky’s die niet koud gefiltreerd zijn en hun natuurlijke kleur hebben behouden.
Voor deze tweede editie van de Timorous Beastie Cheese Cellar Collection had het muisje na zijn reis naar Portugal afgelopen jaar, direct al iets bijzonders op het oog. Zo werd hem tijdens zijn reis meermaals verteld dat Portugal bekend staat om nog een wijnsoort die uitstekend te combineren valt met kaas, namelijk Madeira wijn.
Halsoverkop ging het muisje voor zijn vertrek terug naar Schotland toch nog langs de Madeira eilanden, eenmaal gearriveerd was hij mega enthousiast over de invloeden die Madeira wijnvaten zouden kunnen meegeven aan zijn whisky. Hiermee heeft het muisje zijn Highland blended malt met een finish op Madeira wijnvaten weer omgetoverd tot een waar meesterstuk.
Proefnotities
- Neus: Rijp boomgaardfruit, zoete honing, geroosterde amandelen en een subtiele florale aroma’s.
- Smaak: Toffee, gekarameliseerde appels en sappige pruimen met een milde kruidigheid en een zijdezacht mondgevoel.
- Afdronk: Een symfonische warme afdronk van zoete vanille en sinaasappelmarmelade.
Aanvullende informatie:
Allocatie Nederland: 240 flessen
ABV: 48%
Non-Chill Filtered, Natural Colour.