Druivensoorten: Blend van verschillende voorgeschreven druiven.
Proefnotities: Colheita port heeft een amberbruine, volle kleur en naar gelang de leeftijd toeneemt zal de kleurintensiteit afnemen. In de geur gerijpt fruit, karamel, mokka en rozijnen. De smaak is een explosie van pruimen, noten, kruiden en vanille. Mooi zoet, lang en vol van smaak. Ook hier zal, naar gelang de leeftijd toeneemt, de complexiteit in geur en smaak toenemen en het fruit zal plaats maken voor rijpingstonen.
Serveersuggesties: Als digestief, bij gerijpte kaas, chocola, gedroogd fruit, noten en diverse cakejes.
Serveer temperatuur: 14-16° C.
Gebied: Douro
Streek: De naam port komt van de havenplaats Oporto, gelegen aan de monding van de rivier de Douro en van hieruit wordt de port over de gehele wereld verspreid. Echter, de druiven voor port staan 70 kilometer stroomopwaarts. Dit wijngebied wordt gekenmerkt door de steile oevers met moeilijk te bereiken terrassen langs de rivier waarbij de druivenstokken aangeplant staan onder de ongenadig schijnende zon. Het gebied heeft een land klimaat met verzengend hete droge zomers en steenkoude natte winters. De bodem wordt gevormd door harde en ondoordringbare granietlagen en leisteen.
Bijzonderheden/opmerkingen: Colheita port: port van slechts één jaargang en met een wettelijk voorgeschreven rijping van tenminste 7 jaar op kleine fusten. Krohn hanteert minimaal 10 jaar rijping.