Serveren en proeven |
|
Proefnotities: | Donker gekleurde, krachtige rode wijn met een verfijnd karakter. In de geur gerijpt donker fruit, kruiden en tikje hout en in de smaak ondersteund met een rijk karakter en lange finale. |
Korte omschrijving: | Krachtige rode wijn met een rijk karakter en een lange finale. Lekker bij verschillende vleesgerechten, geroosterde groentes en gerijpe kazen. |
Serveer suggesties: | Heerlijk bij diverse gegrilde en gebakken vleessoorten, geroosterde groentes en gerijpte kazen. |
Serveer temperatuur: | 16-18° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 8 JAAR |
Wijngaard |
|
Druif: | monastrell (75%), syrah (25%) |
Oppervlakte wijngaard: | |
Bodem samenstelling: | |
Opbrengst per ha.: | |
Organic met certificaat: | |
Achtergrond |
|
Wijnhuis: | In 1925 kon Antonio Candela Garcia, stichter van het wijnbedrijf Senorio de Barahonda, niet bevroeden dat zijn kleinzonen Antonio en Alfredo het bedrijf hebben kunnen uit laten groeien tot één van de topbodegas van Yecla die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Begon Antonio Candela Garcia nog in het klein met de aan- en verkoop van eenvoudige tafelwijnen, zijn kleinzonen hebben het roer in 2003 volledig omgegooid en gelden nu als de absolute top in kwaliteitswijnen uit Yecla. |
Streek: | Het wijngebied Yecla ligt in het zuid-oosten van Spanje en is opgedeeld in twee regio’s: Campo Abajo, ligt op een hoogte van 400-500 mtr. en heeft een bodem met meer klei en kalksteen en geeft wat lichtere en fruitigere wijnen. Campo Arriva ligt op een hoogte van 700-800 mtr. en heeft een bodem met kalksteen en gravel en geeft wat krachtigere wijnen. Tot 1975 behoorde het gebied tot het grote wijngebied La Mancha en werden er grote hoeveelheden eenvoudige tafelwijnen gemaakt. Echter met de komst van de eigen DO Yecla in 1975 werd het roer omgegooid en vanaf dat moment werd er met veel inzet gewerkt aan de verbetering van de kwaliteit. Dit heeft er voor gezorgd dat het huidige wijngebied Yecla behoort tot de topgebieden van Spanje. |
Vinificatie / rijping |
|
Wijnmaker: | Agustin Carrion |
Schilweking / termijn: | 18-20 dagen |
Vinificatie / termijn: | temperatuur gecontroleerde vinificatie met uitsluitend natuurlijke gisten. |
Malolactische vergisting: | ja |
Rijping / termijn: | 2e en 3e jaars gebruikte Franse vaten van 500 ltr. |
Barahonda Barrica DO. Yecla
€12,25 incl.btw
Krachtige rode wijn met een rijk karakter en een lange finale. Lekker bij verschillende vleesgerechten, geroosterde groentes en gerijpe kazen.
Uitverkocht
Gewicht | 1,30 g |
---|
Gerelateerde producten
Stuivend, fluwelig en kruidig met tonen van chocolade, espresso en zwarte bessen. Smaakt lekker bij vlees van de barbecue.
Met de geur en smaak van kersen, rode bessen, ceder en wat kruiden. Combineert goed met wild, roodvlees en gevogelte.
Elegant met tonen van rijp zoet fruit, kersenjam, specerijen en cacao. Lekker bij een goed stuk rood vlees van de grill.
Het wijnhuis Bimmerle is de meest bekroonde wijnproducent uit Baden, Duitsland en dat is niet voor niets. De wijnen van dit wijnhuis zijn van topkwaliteit!
Rijke, complexe smaak met de geur van bosfruit, iets kruiden en vanille. Heerlijk bij gegrild vlees of gegrilde groenten.
Rijke en toegankelijke smaak met donker fruit en een lange finale. Smaakt lekker bij pizza en gerijpte kaas.
De wijn heeft een krachtige neus van vers en gerijpt zwart fruit zoals bramen en zwarte bessen welke zo kenmerkend zijn voor deze druif.
Unieke, complexe en bijzondere wijn met een typische Amarone geur en smaak. Smaakt heerlijk bij wild, gestoofd vlees en rijpe kazen.