Serveren en proeven
Proefnotities: Deze Ruby Port is een jonge meng (blended) port die men langzaam laat verouderen. Deze nogal volle robijnrood (Ruby) gekleurde port heeft een frisse, jeugdige en fruitige smaak, is relatief zoet en heeft minder tannine dan andere port en wordt daarom ondanks de robijnrode kleur toch als een lichte port beschouwd
Korte omschrijving: Een volle robijnrood gekleurde port met een frisse, jeugdige en fruitige smaak. Een klassiek aperitief.
Serveer suggesties: Ruby port is een klassiek aperitief doch kan ook bij het dessert geserveerd worden.
Serveer temperatuur: 14-16° C.
Wijngaard
Druif: Blend van verschillende voorgeschreven druiven.
Bodem samenstelling: leisteenbodem op ondergrond van graniet.
Achtergrond
Wijnhuis: Het Porthuis Krohn werd in 1865 opgericht door de jonge Noren Theodor Wiese en Dankert Krohn. Vele generaties lang is dit traditionele huis in handen van de Portugese familie Carneiro geweest. Helaas was er binnen de familie Carneiro geen opvolging en in 2012 werd het bedrijf overgedragen aan het Portugese familie bedrijf the Fladgate. Tot het bedrijf Wiese & Krohn behoort ook de ‘Quinta do Retiro’ en dit ligt in één van de beste delen van de Dourovallei, de Rio Torte. Van deze Quinta komt een gedeelte van de druiven voor de betere ports maar ook voor de eigen Vintage port. Krohn is één van de weinige onafhankelijke familiebedrijven die in Oporto zijn overgebleven en vooral bekend is om zijn Colheita en Vintage Port.
Streek: Port doet ons direct denken aan de haven plaats Oporto, daar waar de rivier de Douro in de Oceaan uitmondt. Het productiegebied voor Portwijnen ligt echter 70 kilometer stroomopwaarts langs de sterk kronkelende rivier de Douro. Dit gebied wordt gekenmerkt door de steile oevers met moeilijk te bereiken terrassen langs de rivier waarbij de druivenstokken aangeplant staan onder ongenadig schijnende zon. Dit gebied kent verzengend hete droge zomers en steenkoude en natte winters. De bodem wordt gevormd door keiharde en ondoordringbare graniet en leisteen.
Vinificatie / termijn: Klassieke vinificatie met toevoeging van wijnalcohol waarbij vinificatie stopt.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.