Matsui whisky wordt gedistilleerd door de Kurayoshi distilleerderij. De distilleerderij ligt aan de uitlopers van de Mt. Daisden berg. Het water dat men gebruikt is komt uit een ongerept stukje natuur. Kurayoshi betekent in het Japans ‘Het leven is goed”. De whisky van Matsui rijpt volledig op Japan, een klimaat dat opvallende gelijkenissen vertoont met Schotland. Kurayoshi is een kleine distilleerderij waar men met een hecht team werkt aan de whisky.
Een heerlijke traditioneel gestookte pot still single malt gebotteld op 48%ABV. Gebotteld zonder gekoelde filtering en gebotteld in zijn originele kleur. The Matsui whisky’s wonnen verschillende prijzen op de World Whiskies awards 2018 voor hun prachtige labels. Met een authentieke afbeelding die lijkt op een postzegel en die rafelt aan de zijkanten. Zoals altijd weet men in Japan te ontwerpen met stijl. Werkelijk prachtige gedaan. Ook de whisky is uniek en knap gemaakt. Met een mooie intrigerende neus die zich bevestigd in de afdronk. Matsui whisky wordt u gepresenteerd in drie verschillende varianten. Zo is er een gelimiteerde variant waar men het Japanse Mizanura hout gebruikt voor de veroudering van de whisky. Dit maakt een heerlijk artisanaal en 100% Japanse whisky met een eigen karakter. Er is ook een Sakura versie waarvoor men kersenhout gebruikt voor de vaten die de whisky verouderen. Ook een geturfde versie is ter beschikking en gaat door het leven als The Peated. Elke malt wordt voorzien van een label met daarop een werk van een Japanse kunstenaar.
Matsui whisky’s zijn allemaal zacht van aanzet en fijn in de afdronk. De whisky is toegankelijk en aangenaam om rustig van te genieten. Doordat met extreem zuiver water gebruikt voelt de malt fijn aan in de mond. Men gebruikt de modernste technieken om elk proses van de distillatie nauwkeurig op de volgen zodat niets aan het toeval wordt overgelaten.