Tio Pepe sherry met haar prachtige bleke stro kleur en het delicate bouquet van amandelen uit het Spaanse Jerez de la Frontera.
Gerijpt in traditionele Scotch Whisky, ex-Bourbon en ex-Spaanse Sherry-vaten
Deze whisky is heeft gerijpt op Colombiaans Eikenhout uit de Andes. Een world first voor het rijpen van Schotse whisky. Wederom een spetterende uitgave van de (lightly en highland) peated afdeling van Tomatin.
De delicate geur doet iewat aan toffee denken. Elegant en verfijnd van smaak, met een lange afdronk.
Een gelimiteerde hoeveelheid van de 12 jaar oude malts wordt gedurende de laatste 18 maanden gelagerd op vaten waarin eerder de wat zoete oloroso sherry werd gerijpt.
Één van de paradepaardjes van Tomintoul.
In tegenstelling tot de andere Tomintouls wordt voor deze whisky gebruik gemaakt van op turf gedroogde gerst.
Tomintoul laat de whisky's ten minste 10 jaar rusten op vaten: de beste vaten blijven soms 16 jaar of zelfs tot 33 jaar liggen.
Deze trappist, ook wel de Vlaamse Bourgogne genoemd, kleurt donker amber en heeft een stabiele, sterk wandklevende, witte schuimkraag.
De verschillende smaken van dit bier leiden tot een harmonieuze maar toch complexe smaaksensatie.
Westvleteren Blond zet aan met een fris en fruitig aroma van aangename citrus en een sterke zeste van limoen.