Serveren en proeven |
|
| Proefnotities: | Donker, robijnrood van kleur met een aantrekkelijke geur van zwarte bessen, pure chocolade en kruiden. Een zachte, ronde wijn met een warmbloedig karakter. |
| Korte omschrijving: | Een echte allround wijn en een uitstekende begeleider van zowel een Caribische Jambalaya als sappige steak. |
| Serveer suggesties: | Een echte allround wijn en een uitstekende begeleider van zowel een sappige steak als een lekkere hamburger. |
| Serveer temperatuur: | 16-18° C. |
| Houdbaarheid na oogstjaar: | 4 JAAR |
Wijngaard |
|
| Druif: | 100% cabernet sauvignon |
| Oppervlakte wijngaard: | 100 ha. |
| Bodem samenstelling: | kalkachtige kleibodem |
| Opbrengst per ha.: | 70 hl. |
| Organic met certificaat: | |
Achtergrond |
|
| Wijnhuis: | In 1859 vertrekt Koos de Wet na een knallende ruzie uit Stellenbosch. In zijn kielzog de verloofde van zijn broer. Juist, deze verloofde was de aanleiding van de familieruzie, want Koos en zij waren heimelijk verliefd geworden. Het lukte Koos om in het vruchtbare maar droge Klein Karoo de basis te leggen voor het huidige Excelsior Estate. Het water uit de nabij gelegen Breede Rivier kwam goed van pas. Hierdoor wist men Robertson om te toveren tot een bloeiende vallei. De leden van de familie De Wet zijn de directe nazaten van Jacobus de Wet, de eerste wijnmaker van Zuid-Afrika. |
| Streek: | De Breede Rivier is de levensader van de Robertson vallei en zorgt voor aanvoer van het noodzakelijke water. Deze vallei wordt ingesloten door de Langeberg in het noorden en de Sonderendberge in het zuiden. Regenwolken worden door deze bergen op afstand gehouden en de zon heeft hier volledig vrij spel. Hierdoor is het klimaat warm en subtropisch en daarom staat dit gebied ook bekend om zijn citrusfruit, perziken en abrikozen. |
Vinificatie / rijping |
|
| Wijnmaker: | Johan Stemmet |
| Schilweking / termijn: | |
| Vinificatie / termijn: | Moderne vinificatie op lage temperatuur gedurende 7 dagen. |
| Malolactische vergisting: | ja, volledig |
| Rijping / termijn: | |
| Organic met certificaat: | |
Excelsior WO Robertson Cabernet Sauvignon 0.7 ltr.
€8,95 incl.btw
Een echte allround wijn en een uitstekende begeleider van zowel een Caribische Jambalaya als sappige steak.
Uitverkocht
| Gewicht | 1,25 g |
|---|
Wees de eerste om “Excelsior WO Robertson Cabernet Sauvignon 0.7 ltr.” te beoordelen Reactie annuleren
Gerelateerde producten
U proeft en ruikt rijp rood fruit met wat specerijen en kruiden. Heerlijk bij kruidige Spaanse tapas of vlees van de grill.
Krachtige en stoere wijn met tonen van bosbessen, vanille en morellen. Goede begeleider van rood vlees en harde kazen.
Een rijke, fluwelige wijn met tonen van zwarte kersen, pruimen, kruiden en een lichte houttoon. Heerlijke begeleider van eendenborst.
Rijke en toegankelijke smaak met donker fruit en een lange finale. Smaakt lekker bij pizza en gerijpte kaas.
Stuivend, fluwelig en kruidig met tonen van chocolade, espresso en zwarte bessen. Smaakt lekker bij vlees van de barbecue.
De smaak is gestructureerd, aroma’s van rijp rood fruit, zwarte peper, bosbessen, violen mooie balans tussen de tannines en een lange finale.
Rijke, complexe smaak met de geur van bosfruit, iets kruiden en vanille. Heerlijk bij gegrild vlees of gegrilde groenten.
Paralupi is een mix van Negroamaaro, Primitivo en Malvasia Nera. In de neus vind je aroma's van rijp rood fruit, bittere kersenjam en tonen van vanille en chocolade. In de mond is het vol, gedomineerd door fluweelachtige tannines.


Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.