Serveren en proeven |
|
Proefnotities: | Rijke, aantrekkelijke geur van rijp rood fruit, toast en een beetje cocos. In de smaak aangevuld met iets van drop en specerijen. |
Korte omschrijving: | Aroma’s van rood fruit, toast en een beetje kokos. In de smaak aangevuld met drop en specerijen. Serveer bij wild en harde kazen. |
Serveer suggesties: | Bij wild, gevogelte en roodvlees, maar ook lekker bij harde kazen of als tv wijn. |
Serveer temperatuur: | 16-18° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 3 JAAR |
Wijngaard |
|
Druif: | pinot noir |
Oppervlakte wijngaard: | |
Bodem samenstelling: | |
Opbrengst per ha.: | |
Organic met certificaat: | |
Achtergrond |
|
Wijnhuis: | De komst van een spoorwegverbinding naar Meursault gaf Jean Ropiteau zoveel vertrouwen dat hij zijn werk als wijnmaker en vatenkuiper opgaf en in 1848 zijn eigen wijnbedrijf sticht. De naam Ropiteau is al snel een synoniem voor kwaliteits Bourgogne met als specialiteit zijn witte wijnen. Ook nu nog worden de kwaliteitswijnen in de 17e eeuwse kelders gerijpt van het voormalige ‘Caves de l’Hôpital’, in het hart van Meursault. |
Streek: | De druvenstokken voor ‘Vin de France’ kunnen in geheel Frankrijk aangeplant zijn. De keldermeester bepaalt de blend van de verschillende druiven en zijn vakmanschap garandeert een constante kwaliteit die voldoet aan de wensen van de veeleisende consument. |
Vinificatie / rijping |
|
Wijnmaker: | Nicolas Burnez |
Schilweking / termijn: | koude maceratie |
Vinificatie / termijn: | temperatuur gecontroleerde vinificatie waarbij de temperatuur geleidelijk stijgt |
Malolactische vergisting: | ja, volledig. |
Ropiteau frères ‘Les Plants Nobles’ VdF Pinot Noir
€9,50 incl.btw
Aroma’s van rood fruit, toast en een beetje kokos. In de smaak aangevuld met drop en specerijen.
Gewicht | 1,30 g |
---|
Gerelateerde producten
U proeft en ruikt rijp rood fruit met wat specerijen en kruiden. Heerlijk bij kruidige Spaanse tapas of vlees van de grill.
Unieke, complexe en bijzondere wijn met een typische Amarone geur en smaak. Smaakt heerlijk bij wild, gestoofd vlees en rijpe kazen.
Krachtige, maar elegante rode wijn met een zwoel karakter. Serveer bij krachtige gerechten of stoofpotten.
Met de geur en smaak van kersen, rode bessen, ceder en wat kruiden. Combineert goed met wild, roodvlees en gevogelte.
Zachte en ronde rode wijn met veel rijp rood fruit en iets kruiden. Combineert goed met lichte gerechten of pasta.
Rijke en toegankelijke smaak met donker fruit en een lange finale. Smaakt lekker bij pizza en gerijpte kaas.
Het wijnhuis Bimmerle is de meest bekroonde wijnproducent uit Baden, Duitsland en dat is niet voor niets. De wijnen van dit wijnhuis zijn van topkwaliteit!
Heerlijke aromas van gerijpte kersen en kruidige tonen. Smaakt goed bij een kaasplankje.