Serveren en proeven
Proefnotities: Rijke, aantrekkelijke geur van rijp rood fruit, toast en een beetje cocos. In de smaak aangevuld met iets van drop en specerijen.
Korte omschrijving: Aroma’s van rood fruit, toast en een beetje kokos. In de smaak aangevuld met drop en specerijen. Serveer bij wild en harde kazen.
Serveer suggesties: Bij wild, gevogelte en roodvlees, maar ook lekker bij harde kazen of als tv wijn.
Serveer temperatuur: 16-18° C.
Wijngaard
Druif: pinot noir
Achtergrond
Wijnhuis:
De komst van een spoorwegverbinding naar Meursault gaf Jean Ropiteau zoveel vertrouwen dat hij zijn werk als wijnmaker en vatenkuiper opgaf en in 1848 zijn eigen wijnbedrijf sticht. De naam Ropiteau is al snel een synoniem voor kwaliteits Bourgogne met als specialiteit zijn witte wijnen. Ook nu nog worden de kwaliteitswijnen in de 17e eeuwse kelders gerijpt van het voormalige ‘Caves de l’Hôpital’, in het hart van Meursault.
Streek:
De druvenstokken voor ‘Vin de France’ kunnen in geheel Frankrijk aangeplant zijn. De keldermeester bepaalt de blend van de verschillende druiven en zijn vakmanschap garandeert een constante kwaliteit die voldoet aan de wensen van de veeleisende consument.
Vinificatie / rijping
Wijnmaker: Nicolas Burnez
Schilweking / termijn: koude maceratie
Vinificatie / termijn: temperatuur gecontroleerde vinificatie waarbij de temperatuur geleidelijk stijgt
Malolactische vergisting: ja, volledig.