Serveren en proeven
Proefnotities: Een overtuigende geur van gerijpt rood fruit, specerijen en cederhout. In de smaak aangevuld met rijp donker fruit, tabak en wat peper.
Korte omschrijving: U proeft en ruikt rijp rood fruit met wat specerijen en kruiden. Heerlijk bij kruidige Spaanse tapas of vlees van de grill.
Serveer suggesties: Combineert goed met gegrild en gebakken vlees, maar ook lekker bij pasta’s en pizza’s.
Serveer temperatuur: 16-18°C.
Houdbaarheid na oogstjaar: 3 JAAR
Wijngaard
Druif: tempranillo, merlot, cabernet sauvignon
Oppervlakte wijngaard:
Bodem samenstelling: bodem met losse kiezels en is goed gedraineerd.
Opbrengst per ha.: 56 hl.
Achtergrond
Wijnhuis: Piedemonte is een relatief jong en modern bedrijf. Het is in 1992 opgericht door een aantal wijnbouwers die samen de krachten wilden bundelen. De naam komt van de geografische zône ‘Piedemonte de Tafalla – Olite’ waarin zowel de wijngaarden als het wijnbedrijf liggen. De moderne kelders hebben een opslagcapacitieit van 4 miljoen liter in temperatuur gecontroleerde rvs vaten, daarnaast heeft men de beschikking over 4000 eikenhouten vaten.
Streek: Het gebied Navarra ligt tussen de Pyreneeën en Ribera de Navarra, in het oosten de berg Ujué en in het westen de heuvels langs de Cidacos rivier. Het klimaat is continentaal Mediterraan, dit geeft warme droge zomers met koude winters.
Vinificatie / rijping
Wijnmaker: Marian Vitrian Serna
Schilweking / termijn: 12 dagen
Vinificatie / termijn: de druiven worden in roestvrijstalen vaten vergist gedurende 12 dagen.
Malolactische vergisting: ja, volledig.
Rijping / termijn: 3 maanden
Organic met certificaat:
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.