Serveren en proeven |
|
| Proefnotities: | De donkere kleur geeft de diepgang van de wijn weer en in de rand van het glas een licht robijnrode verkleuring die de subtiele vatrijping verraad. In de geur direct donker bosfruit, een tikje kruiden en iets van vanille. In de mond wordt dit aangevuld met een rijke complexe smaak met een fraaie balans en een lange finale. |
| Korte omschrijving: | Rijke, complexe smaak met de geur van bosfruit, iets kruiden en vanille. Heerlijk bij gegrild vlees of gegrilde groenten. |
| Serveer suggesties: | Heerlijk bij gegrilde vlees- en groentegerechten, pasta’s en gerijpte harde kazen. |
| Serveer temperatuur: | 16-18° C. |
| Houdbaarheid na oogstjaar: | 3 JAAR |
Wijngaard |
|
| Druif: | 100% tempranillo |
| Oppervlakte wijngaard: | 100 ha. |
| Bodem samenstelling: | kalkrijke klei / mergel bodem. |
| Opbrengst per ha.: | 45,5 hl. |
Achtergrond |
|
| Wijnhuis: | Aan het einde van de 19e eeuw zijn bijna alle wijnstokken in Europa aangetast door de phylloxera vastatrix en dit is desastreus voor de wijnhandel. De fransman Charles (later Carlos) Serres ondekt dat het huidige Rioja gebied vrij blijft van deze schadelijke druifluis en sticht hier Bodegas Carlos Serres. Hij was daarmee ook het eerste bedrijf die wijnen exporteerde en daarmee Rioja internationaal op de kaart heeft gezet. |
| Streek: | |
Vinificatie / rijping |
|
| Wijnmaker: | Roberto de Carlos |
| Schilweking / termijn: | 10 dagen |
| Vinificatie / termijn: | temperatuur gecontroleerde vinificatie op roestvrij staal. |
| Malolactische vergisting: | ja, volledig. |
| Rijping / termijn: | minimale flesrijping in de eigen kelders van 6 maanden |
Carlos Serres DOC Rioja 0.7 ltr.
€6,95 incl.btw
Rijke, complexe smaak met de geur van bosfruit, iets kruiden en vanille. Heerlijk bij gegrild vlees of gegrilde groenten.
| Gewicht | 1,35 g |
|---|
Wees de eerste om “Carlos Serres DOC Rioja 0.7 ltr.” te beoordelen Reactie annuleren
Gerelateerde producten
Een stevige robijnrode wijn met zachte tannines en veel rood fruit. Geniet van deze wijn bij rood vlees en rijpe kazen.
Volle en rijke wijn met gekonfijt fruit, kruiden, karamel en fluweelzachte tannines. Gaat goed samen met rijk gekruide gerechten of een stoofpotje.
De wijn heeft een krachtige neus van vers en gerijpt zwart fruit zoals bramen en zwarte bessen welke zo kenmerkend zijn voor deze druif.
De Reestlander Rood Vivace is een nieuwe wijn binnen de Reestlander familie. Deze rode wijn is gemaakt van de regent druif.
Het wijnhuis Bimmerle is de meest bekroonde wijnproducent uit Baden, Duitsland en dat is niet voor niets. De wijnen van dit wijnhuis zijn van topkwaliteit!
Stuivend, fluwelig en kruidig met tonen van chocolade, espresso en zwarte bessen. Smaakt lekker bij vlees van de barbecue.
Zachte en ronde rode wijn met veel rijp rood fruit en iets kruiden. Combineert goed met lichte gerechten of pasta.
Paralupi is een mix van Negroamaaro, Primitivo en Malvasia Nera. In de neus vind je aroma's van rijp rood fruit, bittere kersenjam en tonen van vanille en chocolade. In de mond is het vol, gedomineerd door fluweelachtige tannines.


Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.