Serveren en proeven |
|
Proefnotities: | Heldere rode kersenkleur met een fijne bruine gloed door de lange rijping op vat. Geur van rijp donker fruit en houttonen. Elegant, goed in balans met een harmonieuze, krachtige afdronk. |
Korte omschrijving: | Krachtige rode Rioja wijn met een fraaie balans tussen houtrijping en fruit. Smaakt heel goed bij vlees van de grill. |
Serveer suggesties: | Heerlijk bij gegrild vlees, steaks, wild, stoofpotten en gerijpte kazen. |
Serveer temperatuur: | 16-18° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 7 JAAR |
Wijngaard |
|
Druif: | 90% tempranillo,10% garnacha |
Oppervlakte wijngaard: | 100 ha. |
Bodem samenstelling: | kalkrijke klei/ mergel bodem |
Opbrengst per ha.: | 45,5 hl. |
Achtergrond |
|
Wijnhuis: | Aan het einde van de 19e eeuw zijn bijna alle wijnstokken in Europa aangetast door de phylloxera vastatrix en dit is desastreus voor de wijnhandel. De fransman Charles (later Carlos) Serres ondekt dat het huidige Rioja gebied vrij blijft van deze schadelijke druifluis en sticht hier Bodegas Carlos Serres. Hij was daarmee ook het eerste bedrijf die wijnen exporteerde en daarmee Rioja internationaal op de kaart heeft gezet. |
Streek: | Rioja is het eerste gebied in Spanje welke in 1925 een D.O. status verwierf. In 1991 wordt deze status verhoogd naar D.O.C. en dit is dan ook de eerste regio met deze status. Al tweeduizend jaar geleden bestond er in het Riojadistrict een wijnbouwcultuur, zoals ook is bewezen door talrijke archeologische overblijfselen van persen en wijnkelders uit de Romeinse tijd. Deze cultuur zette zich tijdens de Middeleeuwen onder de bescherming van de kloosters voort. Gonzalo de Berceo, de eerste dichter die in het Spaans schreef, roemde in het klooster van San Milan de la Cogolla de eigenschappen van Riojawijn in zijn gedichten. |
Vinificatie / rijping |
|
Wijnmaker: | Roberto de Carlos |
Schilweking / termijn: | 13 dagen |
Vinificatie / termijn: | temperatuur gecontroleerde vinificatie op roestvrij staal. |
Malolactische vergisting: | ja, volledig. |
Rijping / termijn: | rijping van de gebottelde wijn gedurende 12 maanden in de eigen kelder. |
Carlos Serres DOC Rioja Reserva 0.7 ltr.
€14,75 incl.btw
Krachtige rode Rioja wijn met een fraaie balans tussen houtrijping en fruit. Smaakt heel goed bij vlees van de grill.
Gewicht | 1,35 g |
---|
Wees de eerste om “Carlos Serres DOC Rioja Reserva 0.7 ltr.” te beoordelen Reactie annuleren
Gerelateerde producten
Met de geur en smaak van kersen, rode bessen, ceder en wat kruiden. Combineert goed met wild, roodvlees en gevogelte.
De wijn heeft een krachtige neus van vers en gerijpt zwart fruit zoals bramen en zwarte bessen welke zo kenmerkend zijn voor deze druif.
Stuivend, fluwelig en kruidig met tonen van chocolade, espresso en zwarte bessen. Smaakt lekker bij vlees van de barbecue.
De intens dieprode wijn heeft een aroma van gerijpt rood fruit met kruidige tonen.
De authentieke samenstelling van druivensoorten uit de Roussillon. Een uitstekende begeleider van lam en pasta.
Fris en genereus met opmerkelijke rondheid en evenwicht. Ideaal met gemengde salades, gegrild rood vlees, wild en alles soort kazen.
Volle en rijke wijn met gekonfijt fruit, kruiden, karamel en fluweelzachte tannines. Gaat goed samen met rijk gekruide gerechten of een stoofpotje.
Een stevige robijnrode wijn met zachte tannines en veel rood fruit. Geniet van deze wijn bij rood vlees en rijpe kazen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.