Serveren en proeven |
|
Proefnotities: | Helderrood met het typische karakter van pinot noir. In de geur kersen, rode bessen en wat ceder. In de smaak ondersteund met een fris karakter en wat kruiden. |
Korte omschrijving: | Met de geur en smaak van kersen, rode bessen, ceder en wat kruiden. Combineert goed met wild, roodvlees en gevogelte. |
Serveer suggesties: | Lekker bij wild, gevogelte en roodvlees, maar smaakt ook goed bij zachte kazen. |
Serveer temperatuur: | 18-20° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 4 JAAR |
Wijngaard |
|
Druif: | pinot noir. |
Oppervlakte wijngaard: | |
Bodem samenstelling: | klei/kalkbodem. |
Opbrengst per ha.: | |
Organic met certificaat: | |
Achtergrond |
|
Wijnhuis: | De komst van een spoorwegverbinding naar Meursault gaf Jean Ropiteau zoveel vertrouwen dat hij zijn werk als wijnmaker en vatenkuiper opgaf en in 1848 zijn eigen wijnbedrijf sticht. De naam Ropiteau is al snel een synoniem voor kwaliteits Bourgogne met als specialiteit zijn witte wijnen. Ook nu nog worden de kwaliteitswijnen in de 17e eeuwse kelders gerijpt van het voormalige ‘Caves de l’Hôpital’, in het hart van Meursault. |
Streek: | De Bourgogne wordt in de wereld gezien als één van de meest bekende wijngebieden van Frankrijk. Het wordt opgedeeld in de volgende gebieden: Chablis, Côte d’Or met de Côtes de Nuits en Côtes de Beaune, Chalonnais, Máconnais en ook Beaujolais wordt hierbij gerekend. De bodem is zeer gevarieerd en kent vele microklimaten, allen met een eigen karakter. |
Vinificatie / rijping |
|
Wijnmaker: | Nicolas Burnez |
Schilweking / termijn: | |
Vinificatie / termijn: | moderne vinificatie op lage temperatuur. |
Malolactische vergisting: | ja, volledig |
Rijping / termijn: | |
Organic met certificaat: |
Ropiteau frères AC. Bourgogne Pinot Noir 0.7 ltr.
€21,50 incl.btw
Met de geur en smaak van kersen, rode bessen, ceder en wat kruiden. Combineert goed met wild, roodvlees en gevogelte.
Gewicht | 1,35 g |
---|
Wees de eerste om “Ropiteau frères AC. Bourgogne Pinot Noir 0.7 ltr.” te beoordelen Reactie annuleren
Gerelateerde producten
Krachtige, maar elegante rode wijn met een zwoel karakter. Serveer bij krachtige gerechten of stoofpotten.
Geurend naar zwarte kersen, pruimen en gekonfijte vijgen. Past perfect bij wild en gerechten met truffel.
Fris en genereus met opmerkelijke rondheid en evenwicht. Ideaal met gemengde salades, gegrild rood vlees, wild en alles soort kazen.
U proeft en ruikt rijp rood fruit met wat specerijen en kruiden. Heerlijk bij kruidige Spaanse tapas of vlees van de grill.
Heerlijke aromas van gerijpte kersen en kruidige tonen. Smaakt goed bij een kaasplankje.
Krachtige, volle wijn met gerijpt rood fruit, rijk en eigenzinnig. Perfecte begeleider van pittige gerechten en rijpe kazen.
Meest bekende en gewaardeerde Cru du Beaujolais. Smaakt goed bij kruidige gerechten en rijke visgerechten.
Rijke, complexe smaak met de geur van bosfruit, iets kruiden en vanille. Heerlijk bij gegrild vlees of gegrilde groenten.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.