Serveren en proeven
Proefnotities:
Helderrood met het typische karakter van pinot noir. In de geur kersen, rode bessen en wat ceder. In de smaak ondersteund met een fris karakter en wat kruiden.
Korte omschrijving:
Met de geur en smaak van kersen, rode bessen, ceder en wat kruiden. Combineert goed met wild, roodvlees en gevogelte.
Serveer suggesties: Lekker bij wild, gevogelte en roodvlees, maar smaakt ook goed bij zachte kazen.
Serveer temperatuur: 18-20° C.
Wijngaard
Druif: pinot noir.
Bodem samenstelling: klei/kalkbodem.
Achtergrond
Wijnhuis:
De komst van een spoorwegverbinding naar Meursault gaf Jean Ropiteau zoveel vertrouwen dat hij zijn werk als wijnmaker en vatenkuiper opgaf en in 1848 zijn eigen wijnbedrijf sticht. De naam Ropiteau is al snel een synoniem voor kwaliteits Bourgogne met als specialiteit zijn witte wijnen. Ook nu nog worden de kwaliteitswijnen in de 17e eeuwse kelders gerijpt van het voormalige ‘Caves de l’Hôpital’, in het hart van Meursault.
Streek:
De Bourgogne wordt in de wereld gezien als één van de meest bekende wijngebieden van Frankrijk. Het wordt opgedeeld in de volgende gebieden: Chablis, Côte d’Or met de Côtes de Nuits en Côtes de Beaune, Chalonnais, Máconnais en ook Beaujolais wordt hierbij gerekend. De bodem is zeer gevarieerd en kent vele microklimaten, allen met een eigen karakter.
Vinificatie / rijping
Wijnmaker: Nicolas Burnez
Vinificatie / termijn: moderne vinificatie op lage temperatuur.
Malolactische vergisting: ja, volledig
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.