| Serveren en proeven | |
| Proefnotities: | Rijke geur van donkerfruit en iets kruiden en in de smaak ondersteund met iets specerijen en afgerond met zachte tannine en milde zuren. | 
| Korte omschrijving: | Heerlijke aromas van gerijpte kersen en kruidige tonen. Smaakt goed bij een kaasplankje. | 
| Serveer suggesties: | Wijn voor vele gelegenheden zoals bij de televisie, bij lichte gerechten en kaas. | 
| Serveer temperatuur: | 16-18° C. | 
| Houdbaarheid na oogstjaar: | 3 JAAR | 
| Wijngaard | |
| Druif: | cinsault, grenache en cabernet sauvignon | 
| Oppervlakte wijngaard: | |
| Bodem samenstelling: | vulkaanas. | 
| Opbrengst per ha.: | 58 hl. | 
| Achtergrond | |
| Wijnhuis: | Elk jaar opnieuw is het voor Jerôme Vic en zijn vrouw Aurélie een flinke uitdaging om weer een gezonde oogst binnen te halen van de wijngaarden van Les Domaines Robert Vic. Want de wijngaarden hebben een totale oppervlakte van ruim 180 ha. en hebben verschillende bodemstructuren en microklimaten. Een gedeelte bestaat uit as afkomstig van de uitgedoofde vulkaan Roque Haute. Daarnaast heeft een ander gedeelte basalt als ondergrond maar ook klei en grind, afkomstig van het nabij gelegen riviertje de Libron. Dit geheel maakt het voor de wijnmaker complex. De grootvader van Robert Vic en tevens oprichter van Les Domaines Robert Vic, heeft zijn fortuin gemaakt met het afstoken van eenvoudige wijn tot alcohol. Gelukkig zag zijn zoon Georges in de zestiger jaren van de vorige eeuw in dat hier niet de toekomst lag voor het bedrijf en begon de wijngaarden te herplanten met kwalitatief betere druiven voor mooie wijnen. Tegenwoordig plukt men letterlijk hier nog de druiven van want op een gedeelte van de wijngaarden staan nog percelen met oude stokken uit deze periode. | 
| Streek: | In het uiterste zuiden van Frankrijk, dicht tegen de Middellandse Zee, ligt het oude wijngebied Oc. De naam hiervan is afgeleid van de middeleeuwse naam Occitane. Deze streek baadt in het zonlicht en wordt doordrenkt met de geuren van garrigue, den cipressen, amandel- en olijfbomen. | 
| Vinificatie / rijping | |
| Wijnmaker: | |
| Schilweking / termijn: | 8-12 dagen | 
| Vinificatie / termijn: | Moderne vinificatie op gecontroleerde temperatuur gedurende 8 tot 12 dagen. | 
| Malolactische vergisting: | ja | 
| Rijping / termijn: | |
Maison Robert Vic ‘Le Parc ‘ IGP Pays d’Oc rouge 0.7 ltr
€6,95 incl.btw
Heerlijke aromas van gerijpte kersen en kruidige tonen. Smaakt goed bij een kaasplankje.
| Gewicht | 1,24 g | 
|---|
Wees de eerste om “Maison Robert Vic ‘Le Parc ‘ IGP Pays d’Oc rouge 0.7 ltr” te beoordelen Reactie annuleren
Gerelateerde producten
Een rijke, fluwelige wijn met tonen van zwarte kersen, pruimen, kruiden en een lichte houttoon. Heerlijke begeleider van eendenborst.
Fris en genereus met opmerkelijke rondheid en evenwicht. Ideaal met gemengde salades, gegrild rood vlees, wild en alles soort kazen.
Krachtige, maar elegante rode wijn met een zwoel karakter. Serveer bij krachtige gerechten of stoofpotten.
90% van de wijn werd opgeslagen in roestvrijstalen tanks en 10% had eiken contact gedurende 5 maanden. Sappig en uitgebalanceerd.
Een stevige robijnrode wijn met zachte tannines en veel rood fruit. Geniet van deze wijn bij rood vlees en rijpe kazen.
De smaak is gestructureerd, aroma’s van rijp rood fruit, zwarte peper, bosbessen, violen mooie balans tussen de tannines en een lange finale.
U proeft en ruikt rijp rood fruit met wat specerijen en kruiden. Heerlijk bij kruidige Spaanse tapas of vlees van de grill.
Deze rode wijn is een uitgebalanceerde match met rood vlees, wild of gezouten vlees, maar ook salades en een breed scala aan kazen.


 
				 
				 
				 
				 
				 
				 
				 
				
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.