Druivensoorten: pinot noir
Rijping/termijn: 11 maanden op eikenhouten vaten van franse, hongaarse en amerikaanse herkomst.
Proefnotities: Rode wijn met de typische kenmerken van de pinot noir: lichtgekleurd, met veel rood fruit als framboos en braam, subtiel kaneel en iets aards. Terwijl de smaak subtiel, zacht en verfijnd. Je proeft dat deze druiven tot volledige rijpheid hebben kunnen komen en dat de zuren alleen op de achtergrond meespelen.
Serveersuggesties: Als tv wijn, bij lichte en verfijnde gerechten, licht gerijpte kaas.
Serveer temperatuur: 14-16° C.
Gebied: Californie
Over het wijnhuis: Buena Vista Winery heeft een kleurrijke historie. De oprichter was Agoston Haraszty, een ondernemende en excentrieke pionier. Hij heeft in 1857 Buena Vista voor het eerst op de kaart gezet. Op een mooie dag heeft Agoston zich zelf uitgeroepen tot Graaf van Buena Vista. In 1840 was Agoston vertrokken vanuit zijn geboorteland Hongarije, in navolging van de goudzoekers, richting California. Zijn doel was het vinden van het paarse goud, het perfecte terroir voor zijn wijngaarden. Hij had de liefde voor wijn meegenomen naar het beloofde land. Hij was een man van 12 ambachten en 13 ongelukken en had al meerdere functies bekleed waarvan goudweger, evangelist en county sheriff wel het meest in het oog springen. Zijn reputatie was op zijn minst opmerkelijk te noemen. Ook zijn dood in 1869 was bizar want hij is om het leven gekomen in een rivier vol krokodillen in het oerwoud van Nicaragua.
Bijzonderheden/opmerkingen: Het koelere North Coast is de beste plek voor de druivensoort pinot noir. Hier kan het tot volledige rijping komen zonder zijn frisheid en zuren kwijt te raken door de extreme hitte. Deze wijn draagt het typische karakter van de pinot noir maar dan gemaakt van perfect rijpe druiven.