Cahors is een van de klassieke rode wijnen van het Franse Zuidwesten. Het is de streek waar de bekende malbec-druif vandaan komt (lokale benaming: Cot), die tegenwoordig furore maakt in Argentinië. In de Cahors wordt de malbec vaak gecombineerd met wat merlot, om de wijn mooi af te ronden en wat zachter te maken. Onder het label Matayac worden op basis van aangekochte druiven uit de streek karaktervolle wijnen gemaakt. Dat is een oude traditie. De wijnen uit Cahors, rond het gelijknamige stadje aan de rivier de Lot in het Franse Zuidwesten, worden ook in vroeger eeuwen al via Bordeaux verscheept.
- Druivenrassen: Malbec & Merlot
- Geur: tonen van vanille en geroosterd brood.
- Smaak: vol en robuust met aroma’s van zwarte bessen en hout. De wijn heeft een granaatrode kleur met paarse nuances en is goed in balans met de rijpe tannines en een lange afdronk. De wijn is gerijpt op eikenhout.
- Lekker bij een krachtig vleesgerecht of oude Hollandse kaas. Serveertemperatuur 16-18 graden.