Serveren en proeven |
|
Proefnotities: | donkerrode kleur met een geur van rijp rood fruit als bramen en frambozen, tikje groene kruiden en in de rijke smaak rond zacht en milde zuren en taninne. |
Korte omschrijving: | Maison Bouachon ‘Les Rabassières’ AC Côtes du Rhône rouge |
Serveer suggesties: | mild gekruide gerechten, gegrild en gebakken vlees, gerijpte kaas en als tv wijn |
Serveer temperatuur: | 16-18 |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 3 – 5 jaar |
Wijngaard |
|
Druif: | grenache noir, syrah & mouvèdre |
Oppervlakte wijngaard: | |
Bodem samenstelling: | |
Opbrengst per ha.: | |
Organic met certificaat: | |
Achtergrond |
|
Wijnhuis: | Tot 1898 stond in de Rhônevallei de naam Bouachon gelijk aan de beste wijnvaten van de regio. Als zelf respecterende wijnmaker kocht je je vaten bij de familie Bouachon in Châteauneuf du Pape. Echter, deze wijnmakers hadden ook wel in de gaten dat de familie ook bedreven was in het selecteren van de beste druiven en het maken van smaakvolle wijnen voor andere wijnbedrijven. Men keek er dan ook niet vreemd van op dat de familie vanaf 1898 hun eigen vaten ging vullen met de beste selecties. Maison Bouachon is dan geboren. Vanaf dat moment werd al samenwerking gezocht met wijnbouwers uit de verschillende wijngebieden van de Rhône. Deze relaties zijn meestal langlopend en bestaan vaak al meerdere generaties. In 1936 komt de eerste AOC van Frankrijk mede door de expertise van Maison Bouachon tot stand. Het is niet verwonderlijk dat dit AOC Châteauneuf du Pâpe is. Gestaag groeit de capaciteit en de eigen kelders worden al snel te klein. Ook wordt er samenwerking gezocht met wijntelers in de noordelijke Rhône, zodat men de gehele Rhône reeks kan aanbieden. Kwaliteit staat hoog in het vaandel en wordt in praktijk gebracht door een aantal eigen top oenologen en wijnmakers. Zij adviseren de druiventelers en dragen zorg voor het hoge kwaliteitsniveau in wijngaard en kelder. |
Streek: | Het Rhônedal is het oudste wijngebied van Frankrijk en vanaf 600 voor Christus waren de Grieken hier al actief in de wijnbouw. Het gebied is langgerekt en kent een diversiteit aan klimaatzônes en bodemsoorten en daardoor ook een verscheidenheid aan wijnen. |
Vinificatie / rijping |
|
Wijnmaker: | |
Schilweking / termijn: | |
Vinificatie / termijn: | moderne vinificatie op lage temperatuur |
Maison Bouachon ‘Les Rabassières’ AC Côtes du Rhône rouge
€9,95 incl.btw
Donkerrode kleur met een geur van rijp rood fruit als bramen en frambozen, tikje groene kruiden en in de rijke smaak rond zacht en milde zuren en taninne.
Gewicht | 1,30 g |
---|
Gerelateerde producten
U proeft en ruikt rijp rood fruit met wat specerijen en kruiden. Heerlijk bij kruidige Spaanse tapas of vlees van de grill.
Krachtige rode Rioja wijn met een fraaie balans tussen houtrijping en fruit. Smaakt heel goed bij vlees van de grill.
Droog en stevig van smaak met rijp fruit, fluwelen tannines en een opvallend krachtige en lange afdronk.
Meest bekende en gewaardeerde Cru du Beaujolais. Smaakt goed bij kruidige gerechten en rijke visgerechten.
Krachtige, maar elegante rode wijn met een zwoel karakter. Serveer bij krachtige gerechten of stoofpotten.
Elegant met donker fruit, specerijen en rijpe tannine. Lekker bij vlees van de grill of als afsluiting van de avond.
Met de geur en smaak van kersen, rode bessen, ceder en wat kruiden. Combineert goed met wild, roodvlees en gevogelte.
De authentieke samenstelling van druivensoorten uit de Roussillon. Een uitstekende begeleider van lam en pasta.