Serveren en proeven |
|
Proefnotities: | Donkere robijnrode kleur met direct in de geur al rijpe kersen en een beetje vanille. De rijke smaak ondersteund dit met zwoelheid, gedroogd fruit en iets specerijen. |
Korte omschrijving: | |
Serveer suggesties: | met vleesgerechten, zoals stoofvlees of van de grill maar ook bij gerijpte kaas of voor de buis. |
Serveer temperatuur: | 16-18°C |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 4 – 5 jaar |
Wijngaard |
|
Druif: | corvina, corvinone & rondinella |
Oppervlakte wijngaard: | 450,00 |
Bodem samenstelling: | gevarieerd van kalk naar klei. |
Opbrengst per ha.: | 60,00 |
Achtergrond |
|
Wijnhuis: | Cantina Negrar |
Streek: | Afkomstig van de heuvels rondom de befaamde historische plaats Verona aan de rivier de Adige. Al eeuwenlang een plek waar wegen en water mensen samen brengen om nieuws, kennis en producten te delen. De hier aanwezige druivenstokken zijn dan ook afkomstig uit alle windstreken en vinden een warm onthaal in de vruchtbare aarde. Die verscheidenheid en warmte geven zij met gulheid terug in de vorm van wijnen die, net als de Italiaanse opera’s, open staan voor de wereld, met een bijzonder warm en toegankelijk karakter. |
Vinificatie / rijping |
|
Wijnmaker: | Daniele Accordini |
Schilweking / termijn: | 10 dagen |
Vinificatie / termijn: | temperatuur gecontroleerde vinificatie |
Malolactische vergisting: | ja |
Rijping / termijn: | rijping op grote houten vaten en de duur is afhankelijk van de jaargang |
Le Preare IGT Appassimento rosso Veneto
€10,75 incl.btw
Donkere robijnrode kleur met direct in de geur al rijpe kersen en een beetje vanille. De rijke smaak ondersteund dit met zwoelheid, gedroogd fruit en iets specerijen.
Gewicht | 1,30 g |
---|
Gerelateerde producten
De authentieke samenstelling van druivensoorten uit de Roussillon. Een uitstekende begeleider van lam en pasta.
Rijke en toegankelijke smaak met donker fruit en een lange finale. Smaakt lekker bij pizza en gerijpte kaas.
Zachte en rijke wijn met rijp fruit en iets van kruiden. Lekker bij een stoofpotje of lam uit de oven.
Krachtige, maar elegante rode wijn met een zwoel karakter. Serveer bij krachtige gerechten of stoofpotten.
Paralupi is een mix van Negroamaaro, Primitivo en Malvasia Nera. In de neus vind je aroma's van rijp rood fruit, bittere kersenjam en tonen van vanille en chocolade. In de mond is het vol, gedomineerd door fluweelachtige tannines.
Rijke, complexe smaak met de geur van bosfruit, iets kruiden en vanille. Heerlijk bij gegrild vlees of gegrilde groenten.
Geurend naar zwarte kersen, pruimen en gekonfijte vijgen. Past perfect bij wild en gerechten met truffel.
Unieke, complexe en bijzondere wijn met een typische Amarone geur en smaak. Smaakt heerlijk bij wild, gestoofd vlees en rijpe kazen.