Serveren en proeven |
|
Proefnotities: | Donkere robijnrode kleur met direct in de geur al rijpe kersen en een beetje vanille. De rijke smaak ondersteund dit met zwoelheid, gedroogd fruit en iets specerijen. |
Korte omschrijving: | |
Serveer suggesties: | met vleesgerechten, zoals stoofvlees of van de grill maar ook bij gerijpte kaas of voor de buis. |
Serveer temperatuur: | 16-18°C |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 4 – 5 jaar |
Wijngaard |
|
Druif: | corvina, corvinone & rondinella |
Oppervlakte wijngaard: | 450,00 |
Bodem samenstelling: | gevarieerd van kalk naar klei. |
Opbrengst per ha.: | 60,00 |
Achtergrond |
|
Wijnhuis: | Cantina Negrar |
Streek: | Afkomstig van de heuvels rondom de befaamde historische plaats Verona aan de rivier de Adige. Al eeuwenlang een plek waar wegen en water mensen samen brengen om nieuws, kennis en producten te delen. De hier aanwezige druivenstokken zijn dan ook afkomstig uit alle windstreken en vinden een warm onthaal in de vruchtbare aarde. Die verscheidenheid en warmte geven zij met gulheid terug in de vorm van wijnen die, net als de Italiaanse opera’s, open staan voor de wereld, met een bijzonder warm en toegankelijk karakter. |
Vinificatie / rijping |
|
Wijnmaker: | Daniele Accordini |
Schilweking / termijn: | 10 dagen |
Vinificatie / termijn: | temperatuur gecontroleerde vinificatie |
Malolactische vergisting: | ja |
Rijping / termijn: | rijping op grote houten vaten en de duur is afhankelijk van de jaargang |
Le Preare IGT Appassimento rosso Veneto
€10,75 incl.btw
Donkere robijnrode kleur met direct in de geur al rijpe kersen en een beetje vanille. De rijke smaak ondersteund dit met zwoelheid, gedroogd fruit en iets specerijen.
Gewicht | 1,30 g |
---|
Gerelateerde producten
90% van de wijn werd opgeslagen in roestvrijstalen tanks en 10% had eiken contact gedurende 5 maanden. Sappig en uitgebalanceerd.
Het wijnhuis Bimmerle is de meest bekroonde wijnproducent uit Baden, Duitsland en dat is niet voor niets. De wijnen van dit wijnhuis zijn van topkwaliteit!
Volle en rijke wijn met gekonfijt fruit, kruiden, karamel en fluweelzachte tannines. Gaat goed samen met rijk gekruide gerechten of een stoofpotje.
Geurend naar zwarte kersen, pruimen en gekonfijte vijgen. Past perfect bij wild en gerechten met truffel.
Elegante, middelzware rode wijn met een fraaie balans. Lekker bij vleesgerechten en bij harde kaassoorten.
Heerlijke aromas van gerijpte kersen en kruidige tonen. Smaakt goed bij een kaasplankje.
Elegant met donker fruit, specerijen en rijpe tannine. Lekker bij vlees van de grill of als afsluiting van de avond.
De wijn heeft een krachtige neus van vers en gerijpt zwart fruit zoals bramen en zwarte bessen welke zo kenmerkend zijn voor deze druif.