Serveren en proeven |
|
Proefnotities: | Donkere robijnrode kleur met direct in de geur al rijpe kersen en een beetje vanille. De rijke smaak ondersteund dit met zwoelheid, gedroogd fruit en iets specerijen. |
Korte omschrijving: | |
Serveer suggesties: | met vleesgerechten, zoals stoofvlees of van de grill maar ook bij gerijpte kaas of voor de buis. |
Serveer temperatuur: | 16-18°C |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 4 – 5 jaar |
Wijngaard |
|
Druif: | corvina, corvinone & rondinella |
Oppervlakte wijngaard: | 450,00 |
Bodem samenstelling: | gevarieerd van kalk naar klei. |
Opbrengst per ha.: | 60,00 |
Organic met certificaat: | |
Achtergrond |
|
Wijnhuis: | Cantina Negrar |
Streek: | Afkomstig van de heuvels rondom de befaamde historische plaats Verona aan de rivier de Adige. Al eeuwenlang een plek waar wegen en water mensen samen brengen om nieuws, kennis en producten te delen. De hier aanwezige druivenstokken zijn dan ook afkomstig uit alle windstreken en vinden een warm onthaal in de vruchtbare aarde. Die verscheidenheid en warmte geven zij met gulheid terug in de vorm van wijnen die, net als de Italiaanse opera’s, open staan voor de wereld, met een bijzonder warm en toegankelijk karakter. |
Vinificatie / rijping |
|
Wijnmaker: | Daniele Accordini |
Schilweking / termijn: | 10 dagen |
Vinificatie / termijn: | temperatuur gecontroleerde vinificatie |
Malolactische vergisting: | ja |
Rijping / termijn: | rijping op grote houten vaten en de duur is afhankelijk van de jaargang |
Le Preare IGT Appassimento rosso Veneto
€10,75 incl.btw
Donkere robijnrode kleur met direct in de geur al rijpe kersen en een beetje vanille. De rijke smaak ondersteund dit met zwoelheid, gedroogd fruit en iets specerijen.
Gewicht | 1,30 g |
---|
Gerelateerde producten
Volle en rijke wijn met gekonfijt fruit, kruiden, karamel en fluweelzachte tannines. Gaat goed samen met rijk gekruide gerechten of een stoofpotje.
Een stevige robijnrode wijn met zachte tannines en veel rood fruit. Geniet van deze wijn bij rood vlees en rijpe kazen.
Elegante rode wijn met een goede balans tussen houtrijping en fruit. Heerlijk bij gerechten uit de Mediterrane keuken.
Fruitige aroma's zoals cassis en kersen zitten in de neus van deze rode wijn. In de mond verfijnde tannines met een kruidige ondertoon.
Rijke en toegankelijke smaak met donker fruit en een lange finale. Smaakt lekker bij pizza en gerijpte kaas.
Stuivend, fluwelig en kruidig met tonen van chocolade, espresso en zwarte bessen. Smaakt lekker bij vlees van de barbecue.
De authentieke samenstelling van druivensoorten uit de Roussillon. Een uitstekende begeleider van lam en pasta.
Rijke, complexe smaak met de geur van bosfruit, iets kruiden en vanille. Heerlijk bij gegrild vlees of gegrilde groenten.