Serveren en proeven |
|
Proefnotities: | Robijnrode kleur met de aantrekkelijke geur van gerijpt rood fruit. Kruidig van smaak met droptonen. Elegant met een goede balans en een harmonieuze afdronk. |
Korte omschrijving: | Elegante rode wijn met een goede balans tussen houtrijping en fruit. Heerlijk bij gerechten uit de Mediterrane keuken. |
Serveer suggesties: | Heerlijk bij de ‘Mediterrane keuken’, zoals gebakken vis, groenteschotels, rijst, pasta en kaas. |
Serveer temperatuur: | 16-18° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 5 JAAR |
Wijngaard |
|
Druif: | 85% tempranillo,15% garnacha |
Oppervlakte wijngaard: | 100 ha. |
Bodem samenstelling: | kalkrijke klei / mergel bodem |
Opbrengst per ha.: | 45,5 hl. |
Achtergrond |
|
Wijnhuis: | Aan het einde van de 19e eeuw zijn bijna alle wijnstokken in Europa aangetast door de phylloxera vastatrix en dit is desastreus voor de wijnhandel. De fransman Charles (later Carlos) Serres ondekt dat het huidige Rioja gebied vrij blijft van deze schadelijke druifluis en sticht hier Bodegas Carlos Serres. Hij was daarmee ook het eerste bedrijf die wijnen exporteerde en daarmee Rioja internationaal op de kaart heeft gezet. |
Streek: | Rioja is het eerste gebied in Spanje welke in 1925 een D.O. status verwierf. In 1991 wordt deze status verhoogd naar D.O.C. en dit is dan ook de eerste regio met deze status. Al tweeduizend jaar geleden bestond er in het Riojadistrict een wijnbouwcultuur, zoals ook is bewezen door talrijke archeologische overblijfselen van persen en wijnkelders uit de Romeinse tijd. Deze cultuur zette zich tijdens de Middeleeuwen onder de bescherming van de kloosters voort. Gonzalo de Berceo, de eerste dichter die in het Spaans schreef, roemde in het klooster van San Milan de la Cogolla de eigenschappen van Riojawijn in zijn gedichten. |
Vinificatie / rijping |
|
Wijnmaker: | Roberto de Carlos |
Schilweking / termijn: | 6 dagen |
Vinificatie / termijn: | temperatuur gecontroleerde vinificatie op roestvrijstalen vaten. |
Malolactische vergisting: | ja, volledig. |
Rijping / termijn: | rijping van de gebottelde wijn. Gedurende 6 maanden in de eigen kelder. |
Carlos Serres DOC Rioja Crianza 0.7 ltr.
€9,95 incl.btw
Elegante rode wijn met een goede balans tussen houtrijping en fruit. Heerlijk bij gerechten uit de Mediterrane keuken.
Gewicht | 1,35 g |
---|
Wees de eerste om “Carlos Serres DOC Rioja Crianza 0.7 ltr.” te beoordelen Reactie annuleren
Gerelateerde producten
90% van de wijn werd opgeslagen in roestvrijstalen tanks en 10% had eiken contact gedurende 5 maanden. Sappig en uitgebalanceerd.
Krachtige, maar elegante rode wijn met een zwoel karakter. Serveer bij krachtige gerechten of stoofpotten.
Volle en rijke wijn met gekonfijt fruit, kruiden, karamel en fluweelzachte tannines. Gaat goed samen met rijk gekruide gerechten of een stoofpotje.
Met de geur en smaak van kersen, rode bessen, ceder en wat kruiden. Combineert goed met wild, roodvlees en gevogelte.
Elegante, middelzware rode wijn met een fraaie balans. Lekker bij vleesgerechten en bij harde kaassoorten.
Het wijnhuis Bimmerle is de meest bekroonde wijnproducent uit Baden, Duitsland en dat is niet voor niets. De wijnen van dit wijnhuis zijn van topkwaliteit!
Krachtige, volle wijn met gerijpt rood fruit, rijk en eigenzinnig. Perfecte begeleider van pittige gerechten en rijpe kazen.
Paralupi is een mix van Negroamaaro, Primitivo en Malvasia Nera. In de neus vind je aroma's van rijp rood fruit, bittere kersenjam en tonen van vanille en chocolade. In de mond is het vol, gedomineerd door fluweelachtige tannines.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.